Fantasy Euro 2016 eindigt met potje mottenballen


11 JulyDe organisatie

Een eindronde zonder Nederland is zoiets als aardbeien zonder slagroom. Vooraf denk je, he jammer, maar als het schaaltje leeg is, blijkt dat je niet altijd slagroom nodig hebt. Bij aardbeien dan. Met motten is het weer een ander verhaal, daar wil je graag juist slagroom bij.

Al met al een prima toernooi , in sommige media omschreven als 'flets' vanwege het uitblijven van al te veel spektakel, met veel verrassingen (IJsland, Noord-, Zuid-, en ZuidOost- Ierland ) en dat leidde ook in Fantasy Euro 2016 tot veel geschuif in ranglijsten en soms uiterst spannende ontknopingen. Dit ging allemaal zeer Fantasievol: Vrouwenvleugel pakte de eerste prijs en eindigde vol overmoed zonder ook maar 1 speler in de finale. Forza Azurri van Yuri bouwde een team leunend op een ijzersterke Italiaanse verdediging en pakt daarmee, jawel, het Platini (en inmiddels Ronaldo) Klassement. Een ander voorbeeld van overmoed was het stoutste jongetje van de klas: Harry Potter. Sinds ronde 1 zo'n beetje stijf aan kop in het Karagounis-klassement, maar in de verlenging van de finale werd Harry ingehaald door het uiterst overdreven tijdrekken van Rui Patricio. Daar is vast vuil geld bij te pas gekomen, want Job's Monaco Moneyz profiteert en pakt de helft van Harry's lunchgeld af. Datzelfde gold voor de jongste deelnemers ; samen nog geen drie jaar oud, had CoKoToKo al de ervaring om, als zo'n beetje enige, de 4 finalisten goed te voorspellen en begon met 14 man aan de halve finale. Maar papieren winst telt niet en schorsingen, blessures en een Franse bondscoach gooiden roet in het eten. Datzelfde gold min of meer voor Pourquoi Bananes ? , lang bovenaan met ruime afstand, maar de gok met Polen pakte verkeerd uit en uiteindelijk werd er slechts met kunst- en vliegwerk (Harry Potter ingeschakeld?) een podiumplaats behouden. Ihr seit nicht dabei schoof stiekempjes voorbij en deed dit opmerkelijk genoeg door minder kaarten te pakken dan Pourquoi Bananes ? Dat was vroeger wel anders.
Sowieso opvallend dat de volledige top-5 van de huidige Fantasy jaargang bestaat uit spelers die de volledige jeugdopleiding van Sporting70 hebben doorlopen (in de tijd van Abe Lenstra) en louter uitkwamen voor vertegenwoordigende elftallen. Met als aantekening dat Sporting voor de oorlog zo klein was dat ze slechts bestond uit vertegenwoordigende elftallen. (Omdat Scheepmaker & Co dit jaar niet meededen was er natuurlijk ook ruimte op het podium. )
Icoon van die vereniging is natuurlijk Gert. Gert koppelt de snelheid van Giroud aan de kopkracht van Iniesta en het loopvermogen van Neuer aan het teamspel van Ronaldo. Al met al een vrees voor menig tegenstander en zo ook in Fantasy Euro2016. Steeds in de subtop gebleven, altijd top 10, top 15 en langzaam boven komen drijven om uiteindelijk als eerste zijn neus over de eindstreep te drukken. Even nog die onzekerheid, vanwege de angst dat een kleine finale die sinds 1984 niet meer gespeeld wordt op een EK ook mee zou tellen, maar uiteindelijk glorieus winnaar van Fantasy Tous en Hollande 2016! Gert/Flater wist de punten het best van iedereen bijeen te sprokkelen. Vergelijkbaar met de manier waarop hij in de vijandelijke 16 meter altijd eerst zo lang wacht met zijn actie dat hij tussen 5 verdedigers staat, de bal kwijt lijkt en die dan met 1 beweging toch weer tevoorschijn tovert uit een kluwen gefrustreerde verdedigers. En daarin schuilt misschien wel de hoop voor het Nederlandse voetbal: een Fantasycoach als bondscoach ! Dat is natuurlijk sowieso een uitstekende oplossing, want, zoals al bleek dit weekend, we zijn zo'n beetje overal het snelst: hardlopen , fietsen , autorijden, het enige wat we nog moeten doen is een bal meenemen. dus:

Gert voor bondscoach*!!!!


Gert gefeliciteerd!

*bondschoaches zijn automatisch uitgesloten van deelname aan Fantasy 'Back to the USSR' 2018

11 JulyGert
Heren organisatie,
Wederom dank voor jullie mooie spel, het kijken van een EK blijft door het meedoen met jullie de moeite waard.
Wie kon zo'n 10 jaar geleden bedenken dat je blij bent met een goal van de Duitsers, of wie bedenkt er dat je na ronde 2 gaat nadenken over de saaie Portugese.... ik niet en dat maakt dit zo mooi.
                                                                                                                 En het blijft dan ook leuk dat je als "Flater" toch weer je oude voetbal maten weer voor blijft.
Het is ook leuk te zien dat "kleine Flater Job" als eerste niet Sporting man als 6de eindigt, ben ik toch wel trots op.

Tot over 2 jaar
11 JulyDe organisatie

Volgende keer zullen we voor het toernooi de pictogrammen verwijderen of was de afwezigheid van Nederland de reden van de soms grote stilte op de site.

De kas controle is zojuist afgerond en buiten een wanbetaler op de vlucht in Noord-Oost Ierland zijn alle sponsorbedragen ontvangen. We zullen deze week overgaan tot het opdracht geven van de betalingen. Prijswinnaars die geen bankrekening hebben ingegeven bij inschrijven worden vriendelijk verzocht om even contact met ons op te nemen.
11 JulyPaul Kraaijkamp
Mannen, het ​was weer een leuk spelletje. De spitsvondige teksten waren vaak van een hoger niveau dan wat de dik betaalde profs in opdracht van hun coaches lieten zien. Zo blijft het toch nog leuk. 
Wel nog een nodige correctie op het laatste bericht. Ernst was een gewaardeerd lid van de seniorenselectie van Sporting vanwege bepaalde kwaliteiten, maar het was voor ons allemaal wel duidelijk dat zijn voetbaalopleiding buiten Voordorp heeft plaatsgevonden.....
Organisatie bedankt!
12 JulyPatrick Scheepmaker
Beste organisatie.
Bedankt weer voor de goede organisatie.

Ingelogde deelnemers kunnen reageren

Nieuwsarchief

  12 July  Fantasy Euro 2016 eindigt met potje mottenballen (5)
  11 July  Ronde 7: Graaien in de broek van Zidane (2)
  08 July  De kracht van de bank (2)
  07 July  Return to the Green Green Grass of Home (2)
  06 July  Ronde 5 : Wisselbokaal voor Team Grande Vitesse (2)
  03 July  Arme Ron (1)
  01 July  Belgen kunnen naar huis (1)
       Geen Polenaise (1)
  27 June  Brexit part II - ICESAVE strikes back (1)
       Spaanse Armada ten onder (1)
       Tsjakka (2)
  26 June  Fantasy Vegas vindt wel de derde man (1)
       We doen toch een beetje mee (1)
       Zuid-Oost Ierland remains (2)
  23 June  Vendetta (4)
       SUUUUUUU (2)
  22 June  Adieu Zlatan (1)
       De geest van Johan (1)
  21 June  Bale Express dendert door (1)
  20 June  Typische start ronde 3 (1)
  19 June  men breke 't brood (3)
       Wraak en gerechtigdheid (4)
  18 June  Vrouwenvleugel houdt het hoofd koel (3)
  16 June  Brilstand: Duitsland - Polen (1)
       Northern Ireland is on Fire (1)
       Jamie Vardy havin' a party! (1)
       Ronde 2 van start (1)
  14 June  ronde 1 bijna klaar... (1)
  13 June  Italië Campione !! (1)
       Wijze Fantasy lessen op de maandag (2)
  12 June  Eerste tekenen van toernooivermoeidheid (1)
  11 June  No Vardy, No Party (1)
       Bale 2 Slowakije 1 (1)
       Zwitserland niet langs 10 Albanezen (1)
       De kop is er af! (2)
  08 June  Veranderingen in de selecties (1)
  07 June  Coming soon.... (3)
 
Copyright © 2016 VoetbalPedia.
 wachtwoord vergeten