Wraak en gerechtigdheid


18 JuneDe organisatie
De vrijdag en zaterdag van ronde 2 hebben het thema wraak en gerechtigdheid. Zlatan redde het niet tegen de Italianen en er dreigt een roemloos einde van het EK (en misschien wel zijn carriere als international). 's Avonds mochten de Spanjaarden aantreden en kon Iniesta trachten het ongelijk van de UEFA te tonen. De UEFA die het lef had hem niet te kiezen in het elftal van ronde 1. Dat hadden wij in Fantasy Coupe de Soleil ook niet gedaan, want daarvoor had Andres te weinig puntjes. De puntjes kwamen weer niet, want in tegenstelling tot de Yanken kennen wij geen dubbele assists. Morata nam wel wraak door nu eens niet de grensrechter te raken, maar het net. Ondertussen toonden Turkije en de Tsjechen de kracht van kwalificatiegroep 1. Je zal in die groep 4de geworden zijn.

Op de zaterdag begonnen de Belgen die nog iets recht te zetten hadden. Het was het wachten tot de tweede helft en toen gingen de Rode Duivels aan de haal met The Boys in Green. Hoogtepunt was de hordesprong van Hazard gevolgd door de grensrechter (oke, assistent-scheidsrechter) buitenom te passeren.Pietje Keizer zou er trost op zijn geweest, al was het maar dat hij altijd aan de verkeerde van het veld liep (daar waar de grensrechter niet loopt). En ook Lukaku en De Bruyne toonden zich, waardoor de hoop weer opbloeit bij de Rode Duivels. Daarna zouden de IJslanders laten zien dat meer belang hadden in het EK dan Ronaldo bedwingen. Maar de 1-0 voorsprong deed ze verkrampen. Of zijn die Hongaren toch wel goed? De oude Gudjohnsen had het laatste schot van de wedstrijd, maar die ging via een Hongaar naast en bleven beiden met een punt. Uiteindelijk moet Ronaldo het gaan laten zien. Die match loopt nog. En de uitslag kon wel eens gaan betekenen dat uw organisator met de tweede stokbroden gaat lopen. Wraak voor jaren beschimpt worden en naast de prijzen grijpen? Of eindelijk het spel begrepen?
18 JuneRené Scheepmaker
ach ach ach dat heeft zo'n jongen toch helemaal niet nodig....
18 JuneRené Scheepmaker
Echt een Calimero complex Henri?
Voor de jongere deelnemers:

Calimero is een tekenfilmfiguur; een klein zwart kippenkuiken in een gezin met verder enkel gele kuikens. Op zijn kop draagt hij een halve eierdop met een barst.

Calimero werd in 1963 voor het eerst getekend door de in 2001 overleden Italiaanse tekenaar Toni Pagot. Calimero verscheen voor het eerst in een wasmiddel-reclame (Ava), en was niet zwart maar erg vuil. Hij zou dan ook door het wasmiddel weer schoon worden.[1] De naam Calimero is ontleend aan de kerk in Milaan waar Pagot was getrouwd: San Calimero. Er bestaan twee tekenfilmversies van Calimero. Allereerst de oorspronkelijke versie van de gebroeders Nino en Toni Pagot zelf die in 1963 debuteerde. Later werd in Japan van 1974 tot 1975 een nieuwe serie gemaakt, gevolgd door een nieuwe bewerking van 1992 tot 1993.

Calimerocomplex

Calimero staat bekend om zijn beteuterde uitspraak: "Zij zijn groot en ik is klein, en da's niet eerlijk, o nee". Wanneer een partij (persoon, organisatie, land) het gevoel heeft door zijn kleine omvang ten opzichte van een andere partij niet serieus te worden genomen, dan wordt dit wel ook wel het calimero-effect of een calimerocomplex genoemd.

19 JuneHenri
Ik dacht zelf meer langs de lijn: anderen zijn blijkbaar al blij met een gelijkspelletje en parkeren de bus zonder er een wedstrijd van te maken. Een beetje een CR7 complex dus. Een echte winn... oohhh

Nu ja, je snapt wel wat ik bedoel.
Ingelogde deelnemers kunnen reageren

Nieuwsarchief

  12 July  Fantasy Euro 2016 eindigt met potje mottenballen (5)
  11 July  Ronde 7: Graaien in de broek van Zidane (2)
  08 July  De kracht van de bank (2)
  07 July  Return to the Green Green Grass of Home (2)
  06 July  Ronde 5 : Wisselbokaal voor Team Grande Vitesse (2)
  03 July  Arme Ron (1)
  01 July  Belgen kunnen naar huis (1)
       Geen Polenaise (1)
  27 June  Brexit part II - ICESAVE strikes back (1)
       Spaanse Armada ten onder (1)
       Tsjakka (2)
  26 June  Fantasy Vegas vindt wel de derde man (1)
       We doen toch een beetje mee (1)
       Zuid-Oost Ierland remains (2)
  23 June  Vendetta (4)
       SUUUUUUU (2)
  22 June  Adieu Zlatan (1)
       De geest van Johan (1)
  21 June  Bale Express dendert door (1)
  20 June  Typische start ronde 3 (1)
  19 June  men breke 't brood (3)
       Wraak en gerechtigdheid (4)
  18 June  Vrouwenvleugel houdt het hoofd koel (3)
  16 June  Brilstand: Duitsland - Polen (1)
       Northern Ireland is on Fire (1)
       Jamie Vardy havin' a party! (1)
       Ronde 2 van start (1)
  14 June  ronde 1 bijna klaar... (1)
  13 June  Italië Campione !! (1)
       Wijze Fantasy lessen op de maandag (2)
  12 June  Eerste tekenen van toernooivermoeidheid (1)
  11 June  No Vardy, No Party (1)
       Bale 2 Slowakije 1 (1)
       Zwitserland niet langs 10 Albanezen (1)
       De kop is er af! (2)
  08 June  Veranderingen in de selecties (1)
  07 June  Coming soon.... (3)
 
Copyright © 2016 VoetbalPedia.
 wachtwoord vergeten