Laatste nieuws

Fantasy Euro 2016 eindigt met potje mottenballen

11 JulyDe organisatie

Een eindronde zonder Nederland is zoiets als aardbeien zonder slagroom. Vooraf denk je, he jammer, maar als het schaaltje leeg is, blijkt dat je niet altijd slagroom nodig hebt. Bij aardbeien dan. Met motten is het weer een ander verhaal, daar wil je graag juist slagroom bij.

Al met al een prima toernooi , in sommige media omschreven als 'flets' vanwege het uitblijven van al te veel spektakel, met veel verrassingen (IJsland, Noord-, Zuid-, en ZuidOost- Ierland ) en dat leidde ook in Fantasy Euro 2016 tot veel geschuif in ranglijsten en soms uiterst spannende ontknopingen. Dit ging allemaal zeer Fantasievol: Vrouwenvleugel pakte de eerste prijs en eindigde vol overmoed zonder ook maar 1 speler in de finale. Forza Azurri van Yuri bouwde een team leunend op een ijzersterke Italiaanse verdediging en pakt daarmee, jawel, het Platini (en inmiddels Ronaldo) Klassement. Een ander voorbeeld van overmoed was het stoutste jongetje van de klas: Harry Potter. Sinds ronde 1 zo'n beetje stijf aan kop in het Karagounis-klassement, maar in de verlenging van de finale werd Harry ingehaald door het uiterst overdreven tijdrekken van Rui Patricio. Daar is vast vuil geld bij te pas gekomen, want Job's Monaco Moneyz profiteert en pakt de helft van Harry's lunchgeld af. Datzelfde gold voor de jongste deelnemers ; samen nog geen drie jaar oud, had CoKoToKo al de ervaring om, als zo'n beetje enige, de 4 finalisten goed te voorspellen en begon met 14 man aan de halve finale. Maar papieren winst telt niet en schorsingen, blessures en een Franse bondscoach gooiden roet in het eten. Datzelfde gold min of meer voor Pourquoi Bananes ? , lang bovenaan met ruime afstand, maar de gok met Polen pakte verkeerd uit en uiteindelijk werd er slechts met kunst- en vliegwerk (Harry Potter ingeschakeld?) een podiumplaats behouden. Ihr seit nicht dabei schoof stiekempjes voorbij en deed dit opmerkelijk genoeg door minder kaarten te pakken dan Pourquoi Bananes ? Dat was vroeger wel anders.
Sowieso opvallend dat de volledige top-5 van de huidige Fantasy jaargang bestaat uit spelers die de volledige jeugdopleiding van Sporting70 hebben doorlopen (in de tijd van Abe Lenstra) en louter uitkwamen voor vertegenwoordigende elftallen. Met als aantekening dat Sporting voor de oorlog zo klein was dat ze slechts bestond uit vertegenwoordigende elftallen. (Omdat Scheepmaker & Co dit jaar niet meededen was er natuurlijk ook ruimte op het podium. )
Icoon van die vereniging is natuurlijk Gert. Gert koppelt de snelheid van Giroud aan de kopkracht van Iniesta en het loopvermogen van Neuer aan het teamspel van Ronaldo. Al met al een vrees voor menig tegenstander en zo ook in Fantasy Euro2016. Steeds in de subtop gebleven, altijd top 10, top 15 en langzaam boven komen drijven om uiteindelijk als eerste zijn neus over de eindstreep te drukken. Even nog die onzekerheid, vanwege de angst dat een kleine finale die sinds 1984 niet meer gespeeld wordt op een EK ook mee zou tellen, maar uiteindelijk glorieus winnaar van Fantasy Tous en Hollande 2016! Gert/Flater wist de punten het best van iedereen bijeen te sprokkelen. Vergelijkbaar met de manier waarop hij in de vijandelijke 16 meter altijd eerst zo lang wacht met zijn actie dat hij tussen 5 verdedigers staat, de bal kwijt lijkt en die dan met 1 beweging toch weer tevoorschijn tovert uit een kluwen gefrustreerde verdedigers. En daarin schuilt misschien wel de hoop voor het Nederlandse voetbal: een Fantasycoach als bondscoach ! Dat is natuurlijk sowieso een uitstekende oplossing, want, zoals al bleek dit weekend, we zijn zo'n beetje overal het snelst: hardlopen , fietsen , autorijden, het enige wat we nog moeten doen is een bal meenemen. dus:

Gert voor bondscoach*!!!!


Gert gefeliciteerd!

*bondschoaches zijn automatisch uitgesloten van deelname aan Fantasy 'Back to the USSR' 2018

 reacties


Ronde 7: Graaien in de broek van Zidane

11 JulyDe organisatie

Ronde 7 is zo'n marge prijs die eigenlijk niemand nog wil winnen: iedereen kijkt naar het eindklassement en hoopt nog een plaatsje op te schuiven. Ideaal moment dus voor een organisator om nog eens toe te slaan en dit keer de prijs met niemand te delen. Zelfs niet met de co- organisatoren, stromannen uit de familie of als vergoeding voor jarenlang consultancywerk voor de VIVA/UEFA .Typisch gevalletje broekzak-broekzak en dat brengt ons bij het volgende: Hopelijk hebben ze nu genoeg geld verdiend om eindelijk eens een nieuwe broek voor Zidane te kopen. Want zoals Materrazzi al eerder vast stelde: aan Zizou zit een draadje los:

 reacties


De kracht van de bank

08 JulyDe organisatie


Bij grote toernooien is de kracht van de bank vaak doorslaggevend. Is het niet om te rouleren en zo krachten te sparen, dan is het is wel om tijdens een wedstrijd het spel te veranderen. Duitsland moest in Marseille een beroep doen op de bank. Dat ging lang goed, maar uiteindelijk waren het de omzettingen die niet gebeurden die het verschil maakten: Schweinsteiger die dacht dat hij Neuer moest zijn en Neuer die het omgekeerde dacht. Griezmann profiteerde optimaal en is niet meer in te halen door CR7.

Ook bij Fantasy Vegas is het hebben van een goede bank van belang. Lang leek Vijfspan daardoor het voordeel te hebben in Ronde 6, maar een goal van Griezmann en een kaartje voor Ozil leken de weg vrij te maken voor weer een overwinning van de organisator. De felicitaties kwamen, ruim voor het eindsignaal, al binnen op de App. Maar uit het niets kwam de Bor de Wolf fanclub met naast een sterke bank het dodelijke wapen in Fantasy voetbal: een defensie die de 0 houdt. En zo maakt Paul na het laatste fluitsignaal een sprong van maar liefst 12 punten en wint Ronde 6. Joakim Low zou er trost op zijn geweest.
Gefeliciteerd Paul!

 reacties


Copyright © 2016 VoetbalPedia.
 wachtwoord vergeten